plaza mayor madrid i tusmørke

10 Seværdigheder i Madrid du bare må opleve

Går rejsen til Madrid?

leder du efter mere information om seværdigheder i Madrid, så kan du læse meget mere i følgende blogindlæg. Jeg har forsøgt at samle 10 seværdigheder, der bare skal opleves, på en storbyferie i Madrid.

Templo de Debod

Templo de Debod Seværdighed i Madrid

Templo de Debod er et antikt egyptisk tempel, der blev taget fra hinanden og genopbygget i Madrid. Templet er oprindeligt fra det andet århundrede før Jesus fødsel og stod i det nordlige Egypten indtil 1960. Takket været Spaniens hjælp med at redde Abu Simbel templerne, donerede Egypten dette tempel til Spanien. 

Templet blev genopbygget i en af Madrids mange parker der hedder Parque del Oeste, der ikke ligger så langt fra det royale palads. I parken er der også flere forskellige udkigsposter, hvor der er mulighed for at se en stor del af Madrid. 

Templet og parken er et besøg værd, da det ikke koster noget at gå en tur omkring det. Der er ingen grund til at se indersiden af templet, medmindre du er en stor fan af ægyptisk arkitektur. Det kan anbefales at besøge templet ved solnedgang, da lyset i baggrunden gør templet ekstra smukt. 

Chocolateria San Ginés

Hvis du elsker churros og chokolade, så skal du besøge Chocolateria San Ginés. Cafeén ligger centralt i Madrid og har en lang historie. Her er der blevet serveret varm chokolade kombineret med churros siden 1894. Stedet er siden da blevet et berømt sted at få morgenmad bestående af churros og chokolade og er faktisk åbent 24 timer i døgnet. I weekenderne kan mange unge ses spise morgenmad her, før de tager hjem fra fest i de tidlige morgentimer. 

Hvis du ikke er en fan af churros, har du stadig mulighed for at prøve forskellige sandwich og andet bagværk. Udover spiselige ting, er der også forskellige souvenirs som chokoladebarer og kopper.

 

Plaza Mayor

Plaza Mayor den centrale plads og seværdighed i Madrid

I Madrid er der mange pladser, men den vistnok mest kendte må være Plaza Mayor. For mange år siden, var det centrum af den gamle bydel af Madrid. Pladsen blevet opført i 1580-1619 under Kong Phillip III, som også er opført i en statue af bronze på selve pladsen.. 

Siden da er pladsen blevet genopbygget flere gange på grund af ildebrande og andre ødelæggende begivenheder. I dag er pladsen mest besøgt af turister og få lokale. På selve pladsen er der restauranter, hvor man kan få list at spise og drikke. Desuden kan man købe sig fattig i souvenirs, hvis det er det man ønsker. 

Bystyret i Madrid, plejer at holde mange forskellige events på pladsen. Til jul er der for eksempel et marked. Til nytår plejer der at blive talt ned til midnat derfra. 

 

El Retiro

Seværdighed i Madrid | El Retiro | En sejltur på søen

Den bedste og flotteste park i Madrid er efter min mening El Retiro. Parken har i mange år været Madrids åndehul, hvor de lokale søger hen for at gå en tur, slappe af i skyggen eller for at motionere.. 

El Retiro park

er 125 hektarer stor, og består af mere end 15000 træer. Det kan vel nærmest kaldes en oase, i midten af en storby med det samme indbyggertal som Danmark. Der er masser af ting at se. Der er flere forskellige haver, som er inspireret af forskellige spanske stilarter, men der findes også rosenhaver og endda en mexicansk inspireret have. 

Noget af det jeg elsker at foretage mig i parken, er at leje en robåd og sejle rundt i den kunstige sø, der vel næppe kan undgås at se. Søen er hjem for kæmpe karper. Så vidt jeg ved, er det okay at fodre dem, så længe det ikke er en hel baguette man stikker ned til dem. 

Palacio de Cristal i Madrids park el Retiro i flot lys

Desuden elsker jeg Glaspaladset, som ofte bliver brugt til at udstille kunst. 

Jeg vil anbefale dig at bruge nogle timer i parken, da der simpelthen er mange ting at se og opleve.

 

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía

En Seværdighed i Madrid er museet der også kaldes Queen Sofía Museum eller Museo Reina Sofía åbnede officielt i 1992. Siden har det været brugt til at udstille national spansk kunst fra det tyvende århundrede. Museet har store kollektioner fra mange spanske kunstnere. Specielt Mesterværket fra Pablo Picasso og Salvador Dalí er værd at se. Det vel nok mest berømte maleri er Picassos Guernica, som hænger centralt på museet. 

 

Puerta del Sol

Puerta del Sol Madrids største plads i centrum

Puerta del Sol må være en af de største offentlige pladser i Madrid. Generelt betegnes det som det absolutte centrum af Madrid, og er stort set altid fyldt til randen med mennesker. Umiddelbart er der ikke vanvittigt meget at lave på selve pladsen, men der er en metro og resten af Madrids centrum er på Puerta del Sol, så derfor giver det mening i det mindste at besøge pladsen. Husk at passe på lommetyve og andre typer der hænger rundt på pladsen.

 

Gastronomi – Bocadillo de Calamares(Sandwich med blæksprutteringe)

I forhold til gastronomi, så er det en vanvittigt udvalg af restauranter i Madrid. Egentlig vil jeg ikke give specifikke restaurant anbefalinger, da der er rigtig mange gode restauranter i Madrid. Mange gange finder man som turist også gode steder at spise ved en tilfældighed. Det eneste tip jeg vil give med på vejen, er at besøge La Campana. Her serveres der sandwichs med blæksprutteringe. Det er en typisk delikatesse i Madrid, som simpelthen smager fremragende. Kom gerne tidligt eller sent, da lokale plejer at fylde stedet op.

 

Palacio Real 

Det royale palads i Madrid i højsommer

Hvis du bare er lidt royal, vil jeg anbefale dig at besøge Madrids Kongehus som en seværdighed. Her holder den spanske kongefamilie til og får nærmest Amalienborg til at ligne et kollegieværelse. Paladset udgør 135,000 kvadratmeter og har 3418 værelser hvilket gør det til det største kongehus i Europa. 

Du har mulighed for at komme indenfor, for 10 euro. Selv har jeg haft familie og bekendte med, og det har været en god oplevelse hver gang. 

 

Bliv væk i Madrids Barrios

Som jeg har skrevet om her er Madrid en kæmpe by. Derfor er der også mange forskellige nabolag. På spansk kaldes de barrios. Herunder vil jeg anbefale et par barrios, jeg mener er et besøg værd. Måske kunne man endda ende med at blive væk i et par af dem.

 

  • Chueca

Chueca er et område i det centrale af Madrid, der er kendt for at være et fristed for bøsser og lesbiske. Desuden er hele området omdrejningspunkt i den årlige pride festival i Madrid, som i øvrigt er en af de største af sin slags. Selve området udgøres af et ungt segment, og dermed er der også lidt hipster over de forskellige cafeer og barer. Steder der er værd at se, er kunst der udsmykker området. Du har også mulighed for at besøge Mercado de San Antón, hvor du kan handle ind til en snack eller et måltid. 

 

  • Malasaña

Malasaña er et andet fantastisk område af Madrid, hvor mange universitetsstuderende holder til. Generelt er det meget multikulturelt og kreativt område af Madrid. Området er fyldt op til randen med barer og diskoteker. Hvis du elsker natteliv, er dette et godt sted at feste. Det er muligt at finde barer der spiller præcis det musik, du kan lide. I de tidlige nattetimer, vil det også være muligt at se Spaniere holde botellón på forskellige pladser og gadehjørner. 

I dagtimerne er der gode muligheder for at shoppe i dette område. 

 

  • Barrio de Salamanca

Barrio de Salamanca er et af områderne i Madrid, hvor den højere middelklasse holder til. Derved er shoppingfaciliteterne også indrettet derefter. Hvis du ønsker at finde Gucci eller Louis Vuitton, er dette området du skal blive væk i. Udover det er de forskellige pladser og arkitektur værd at besøge.

 

  • Chamartín 

Charmartín er kendt for at være et af de vigtigste tilholdssteder for mange af de største virksomheder i Spanien. Derfor er der mange høje bygninger i netop dette kvarter. Det du skal se i dette område, er de to skyskrabere kaldet Puerta de Europa, der rækker 114 meter skævt op i luften. De kan findes på Plaza de Castilla. 

Ydermere er området kendt for at have Real Madrids stadion, Santiago Bernabéu. Er du fodboldinteresseret, er det et must værd at besøge. 

 

  • La Latina

La Latina er et af de ældste kvarterer i Madrid. Derfor er det også nemt at blive væk i de små snævre gader, der er alle steder. Desuden er der mange smukke pladser, hvor man kan sidde og få sig en kop kaffe og nyde vejret, menneskene der går forbi eller blot nyde arkitekturen. 

I La Latina bør du smage på den typiske spanske gastronomi. Der er massere af fantastiske tapas barer, hvor man nemt kan spise sig mæt for få Euro. La Latina er også kendt for at være et godt sted og nyde Madrids natteliv. 

 

Arganzuela – En sporty seværdighed i madrid

Arganzuela i Madrid om sommeren med folk der solbader

Arganzuela er en anden af Madrids fantastiske parker. Den strækker sig over flere kilometer langs floden der går igennem Madrid. På mange måder er den den multifunktionel for lokale der bor i Madrid, da den er perfekt til en gåtur med hund, cykling, til rulleskøjter og meget mere.  Der er et stort sportsanlæg i parken, hvor det er muligt at spille fodbold, basketball og endda en skatepark til dem der interesserer sig for det. 

Udover en gåtur i parken, er det værd at se Puente de Toledo, som arkitektonisk er af barokt udseende. Broen er mere end 300 år gammel, og gemmer på en del historie.I øvrigt gemmer der sig barer rundt omkring i parken, hvor man kan få sig en forfriskning under gåturen.

 

Hvis du ikke har fundet nok inspiration kan jeg anbefale dig at tjekke TripAdvisor eller LonelyPlanet. Her kan du finde meget mere information, hvis du har en rejse til Madrid i tankerne.

1 thought on “10 Seværdigheder i Madrid du bare må opleve”

  1. Pingback: Turen går til Madrid | Alt Om Spanien | Seværdigheder i Madrid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *