Spanien åbner grænserne for danske turister

Spaniens grænser åbner for danske turister

Spaniens Grænser åbner – Det skal du være opmærksom på

Det er ikke længe siden, at Spanien var i en dyb dyb krise, og en af de lande i verden, hvor der var flest tilfælde af Covid-19 registreret. Fra starten af marts og til og med den 20 juni, er der blevet registreret 245.938 tilfælde af Corona i Spanien og 28322 dødsfald. 

Takket været en total nedlukning af det Spanske samfund og et fremragende sundhedsvæsen, er Spanien nu nået så langt at de vil åbne grænserne for turister. I første omgang åbnes Spaniens grænser for hele Schengen-zonen. Det betyder også at Spanien genåbner for os danskere, så vi frit kan tage på ferie i Spanien. 

Spaniens premierminister Pedro Sánchez meddelte den 14 Juni at turister igen er velkomne i Spanien fra den 21 juni. Det betyder altså at vi danskere frit kan rejse til Spanien på ferie, uden at skulle gennem en 14 dages karantæne ved ankomst. Dog vil der være nogle restriktioner, du som turist skal være opmærksom på.  

 

Restriktioner i Spanien du skal være opmærksom på:

Mundbind i Spanien - Det skal du være opmærksom på

Mundbind i Spanien

Mundbind er ikke rigtigt noget der har været påbudt at bruge herhjemme under denne krise. I Spanien har man dog vedtaget ved lov, at man skal bære det i det offentlige rum, da det ikke er muligt altid at overholde 2 meters distance mellem mennesker. Dog gælder dette ikke hvis: 

  • Hvis du skal spise eller drikke
  • Ved sportslige aktiviteter såsom at løbe
  • Børn under 6 år behøver ikke at have mundbind på
  • Personer med sygdomme eller en sundhedstilstand, der forværres af at bruge mundbind. 

Desuden er det god praksis at bære handsker på, hvis man skal ud og handle i et supermarked.

 

Åbning af Spaniens grænser og regioner

Spaniens grænser åbner igen efter den 21 juni. Det betyder at det også er muligt at rejse mellem alle regioner i Spanien. Det betyder at du frit kan rejse til ethvert hjørne af Spanien. Lander du for eksempel i Alicante, kan du sagtens leje en bil og rejse videre til Murcia. Hvis du lejer egen bil, er det lovligt at rejse sammen med op til 9 andre mennesker fra samme husstand. Er i 2 familier der skal afsted sammen, skal der bæres mundbind under hele rejsen i samme bil.

 

Aktiviteter i Spanien

Spaniens grænser åbner - Det skal du huske når du er på ferie i Spanien

Alle aktiviteter i Spanien har desuden også fået lov til at åbne igen. Desværre vil der være restriktioner på  antallet af personer der kan komme ind af gangen. Skal du for eksempel på Museum, i teatret, dyrke sport eller i biografen, kan du risikere at blive afvist. Disse aktiviteter er begrænset til 50% af deres kapacitet. Det samme gør sig også gældende for aktiviteter relateret til turisme. Skal du på en guidet tour, vil grupperne udelukkende udgøres af 20 personer. 

Hvis du vil læse mere om Spaniens restriktioner, så har Udenrigsministeriet samlet mere information om det. Husk at det er et krav at bære mundbind i alle lufthavne i Danmark. Det gør sig også gældende under din flyvetur til Spanien. Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for at undgå at blive smittet med sygdomme forud for din ferie, så har jeg samlet en masse tips til hvordan du kan rejse sikkert med fly og offentlig transport.

 

 

Der er også mulighed for at kunne leje sommerhuse, hvilket er noget der passer perfekt til dem, der hader at bo på hoteller eller campingspladser og som bedst kan lide at passe sig selv.

1 thought on “Spaniens grænser åbner for danske turister”

  1. Dennis Johansen

    Vi glæder os til at byde danskerne velkomne på Costa Del Sol igen… En lille ekstra info skal i dog have fra os som bor her fast, vedrørende de restriktioner artiklen omhandler. Angående masker, så går langt de mennesker fleste rundt UDEN maske i det offentlige rum (går på gaden osv.) Vi tager den på når vi går ind i en butik, storcenter eller lign. Lejer man en feriebolig med fælles poolområde, så skal man ikke bære maske og det skal man heller ikke på stranden. Husk også, at her på solkysten har vi haft langt mindre smittetilfælde og dødsfald end i har haft i Danmark, så kom glad og føl jer sikre og nød den smukke fantastiske spanske sommer. Pas godt på hinanden, respekter andres grænser og vis hensyn, så skal det nok gå alt sammen.✌️

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *