Et spansk hjem i bjergene

Sådan finder du et sted og bo i Spanien

Drømmen om at flytte til Spanien

Går du med drømme om at tage springet og bo i Spanien? Det har i mange år, været en drøm for mange danskere, at bo under varmere himmelstrøg med solskin mere end 300 dage om året. Det kan endda være, at du har tænkt på at bo i Spanien om vinteren, da den spanske vinter kan være noget mildere, end den danske.

Hvis du som mange andre, allerede har besluttet dig om at flytte til Spanien, er der mange ting at skulle have styr på. Dog må det mest essentielle vel være at finde et sted og bo, hvilket godt kan være svært hvad enten ønsker at købe et sted og bo, eller egentlig bare leder efter noget at leje. 

 

Området er vigtigt hvis du vil bo i Spanien

bo i spanien i et lokalt område

Vi vil alle gerne bo et sted, hvor området tiltaler os. Er du et storbymenneske, vil du gerne have at der er nye ting at opleve hver dag, forskellige shoppingmuligheder og så videre. Måske bør du bo i større byer som Madrid eller Barcelona, hvor der er endeløse muligheder for at prøve nye ting.

Er du til natur og stilhed, er det måske landsbylivet i Spanien eller bo i de spanske bjerge du vil have. Det kunne også være, at du ønskede noget midt imellem. Måske ville en mindre by uden for en større by som Murcia eller Zaragoza være perfekt for dig. Det bedste råd som jeg kan give, er derfor at besøge det område som du påtænker at flytte til. Et besøg er ikke noget man gør over et par dage. For at finde ud af om området tiltalter dig, bør du besøge området i en uge, eller måske endda flere uger. Det er i hvert fald det bedste, da du får tid til at suge indtrykkende til dig, og lære det potentielle sted at kende.

Hvorfor skal jeg lære området at kende?

Det er for det første for at lære området i Spanien at kende området, men også for at finde ud af om livet i Spanien faktisk er noget for dig. Det er vigtigt at du finder noget, der fungerer for dig. Både boligmæssigt, men også område-mæssigt da du gerne skulle kunne indfinde dig med det område du beslutter at bosætte dig i. Mange mennesker ved godt at livet i Spanien ikke er som I Danmark, men faktisk er der en større forskel end man går og tror. Derfor er det vigtigt at besøge Spanien i længere tid for at finde ud af, om det er noget for dig. Der er forskel på at være på ferie i Spanien og bo i Spanien.

 

Hvad koster det at bo i Spanien?

Det er vigtigt at have prisleje i tankerne, når du ønsker at finde et nyt sted og bo i Spanien. Det kender man også hjemmefra. Flytter du til Spanien for at arbejde, kommer du sandsynligvis ikke til at have det samme budget som i Danmark. Flytter du til Spanien som pensionist, kommer du sandsynligvis til at have råd til at leje et federe sted end du har i Danmark. Er flytningen på grund af studie i Spanien eller udveksling i Spanien, kommer man meget langt på en almindelig SU. Faktisk så langt, at man i nogle dele af Spanien, har mulighed for at leje en større lejlighed og stadig leve rigtig godt.

Du kan læse mere om hvad det koster at leve i Spanien. Jeg har lagt mit eget budget op som måske kan give en idé om, hvad livet i Spanien koster for dig som dansker.

Studiebolig i Spanien

I Spanien findes ikke designerede studieboliger som vi har herhjemme i Danmark. Det skyldes at de fleste unge mennesker, bor hjemme indtil meget sent i deres liv. Derfor har man som studerende 3 muligheder, når man tager til Spanien:

Kollegieværelse i Spanien

Enten får man et værelse på et kollegie igennem det universitet eller uddannelsesinstitution som man skal læse på. Man plejer at kunne søge om dette, når man søger om optagelse på stedet. Man skal dog være opmærksom på, at dette er den dyre løsning. Generelt koster et værelse på et af de steder 500 Euro eller mere om måneden, hvilket kan være lidt dyrt når man er på S.U

Dele en lejlighed i Spanien

En anden mulighed er at finde et værelse i en lejlighed delt med andre studerende. Det kan godt være svært at finde noget, hvis man ankommer til Spanien lige inden studiestart. Derfor vil jeg råde folk til at leje en Airbnb i 2-4 uger for en sikkerheds skyld. Selv lejede jeg kun en Airbnb i en uge da jeg tog til Spanien og læste. Det viste sig at det slet ikke var nok og lagde mere pres på mig da jeg skulle flytte Airbnb og lede efter et sted at bo på samme tid. Hvis du ser dette som en mulighed, skal du regne med at betale 2-300 euro om måneden, hvor alt plejer at være inkluderet i den pris. Ønsker du at leje din egen lille lejlighed, skulle du kunne finde noget til 3-400 euro om måneden.

Leje af en hel lejlighed som studerende i Spanien

Den tredje og sidste mulighed som jeg ikke nødvendigvis vil anbefale, er at leje din egen lejlighed som studerende i Spanien. Grunden til at jeg ikke nødvendigvis vil anbefale det, er at det tager flere måneder at få alt i orden, i forhold til strøm, vand, varme og gas, der skal registreres i ens navn. Der er mange ting, der skal falde på plads, og derfor anbefaler jeg det ikke til en, der kun skal på udlandsophold i Spanien i 6-12 måneder. Er det dog i længere tid, så kan det sikkert godt betale sig. Husk at en lejlighed er dyrere i større byer, end det er i de mindre. Derfor vil det være svært, at kunne betale med en almindelig S.U i for eksempel Madrid.

Du kan læse mere om at Læse en kandidat i Spanien, hvor jeg har samlet en masse information om min oplevelse med at læse en kandidat i Spanien.

Her finder du et sted at bo i Spanien

Som studerende ville jeg søge efter et værelse på Uniplaces, Facebook grupper for international studerende i den by du skal læse i. En anden hjemmeside jeg fandt brugbar var MILANUNCIOS. Egentlig er hjemmesiden ligesom Den Blå Avis, dog bliver der også annonceret for lejelejligheder her. Jeg var heldig og fandt mit værelse i Murcia igennem denne hjemmeside. Dog skal man være lidt påpasselig, da alle mennesker har mulighed for at annoncere her. En fjerde mulighed og den mere gammeldags er papirannoncer på gader og stræder. Dette er stadig meget populært og kan være en rigtig god mulighed for at finde et sted og bo, som ikke er annonceret på internettet. Husk aldrig at betale depositum uden at have set lejligheden og underskrevet en kontrakt.

 

Leje af lejlighed i Spanien

Ønsker du at leje en hel lejlighed, er der massere af hjemmesider hvor dette kan gøres gennem. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er tale om en ejendomsmægler der administrerer det. Lejer du igennem en ejendomsmægler, skal du oftest betale en måneds husleje i gebyr. Dette synes jeg ikke er rimeligt og derfor fraråder jeg de fleste at gå den vej igennem. Skulle du dog overveje den mulighed, bør du undersøge om det er et godt udlejningsselskab. Jeg vil gå så langt til at sige, at mange af dem udnytter folk, der ikke taler godt spansk. Derfor er det vigtigt at se sig godt om, og finde et selskab, der gerne vil hjælpe.

Den anden mulighed er at finde en lejlighed igennem Idealista, Fotocasa.es eller Spotahome. Ofte vil du leje gennem en privatperson hvilket på mange måder er bedre. Så snart kontrakten er underskrevet og en måneds depositum er betalt, vil du kunne flytte ind i din lejlighed. Prisen varierer meget afhængig af region og beliggenhed. Bor du i en mindre by, vil du betale omkring 4-600 euro, mens det kan koste så meget som 1000 euro i Madrid for en et-værelses lejlighed. Desværre er det ikke kun byer som København det er ramt af skyhøje priser. I Barcelona og Madrid er priserne også skruet i vejret. Det ser desværre kun ud til at blive værre

 

Køb af lejlighed eller hus i Spanien

Drømmer du om at købe en lejlighed eller et hus i Spanien? Jeg vil jeg foreslå at undersøge det godt og grundigt igennem, før du begynder at kigge på boliger.. For det første er det en meget lang process, og det Spanske system er tungt at danse med. Derfor er det en god ide, at finde en advokat og inddrage i processen. Der findes flere danske advokater rundt om i Spanien, der kan hjælpe med handelen. Såvidt jeg har forstået, er det ofte nemmere at låne penge i danske banker til huskøb i Spanien. De spanske banker plejer ikke at låne ud til danskere, der ikke arbejder i Spanien. Men igen, så snak gerne med et advokat, før du påbegynder købsprocessen.

Som udgangspunkt skal du regne med omkostninger for 10-12 procent at lejligheden eller hus værdien. Dette beløb går til afgifter og skatter i forbindelse med salget af ejendommen. Husk at lave grundig research, før du lægger et tilbud på en bolig. Det kan være fristende at finde en lækker bolig, da man får meget for pengene i Spanien. Desværre er det bare ikke ligeså nemt at købe et hus i Spanien som det er i Danmark. 

Idealista, Fotocasa.es eller Spotahome kan bruges til at finde lejligheder og huse der er til salg i Spanien. Du kan filtrere dine resultater efter område og by afhængig af hvor du leder efter et sted og bo. 

 

Leje af feriebolig i Spanien

Helt lavpraktisk kan det være, at du bare leder efter en feriebolig i Spanien. Det kan godt være lidt sværere, da der måske er flere ting som man ønsker af en spansk feriebolig, før man lejer den. Udover de ovenstående links, hvor man også kan finde ferieboliger at leje, så er der også mange andre hjemmesider, der tilbyder leje feriebolig i Spanien. Der er endda masser af danske virksomheder i Spanien, der udlejer disse slags ferieboliger. Derfor er der meget at vælge imellem. Jeg vil foreslår at tjekke reviews og Trustpilot. Det er en god måde, at udelukke de dårlige virksomheder, nemt og hurtigt. Mange af dem lover guld og grønne skove, selvom de i virkeligheden lejer dig noget klamt. Så vær kritisk, og find en lækker lejebolig!

 

Hund i lejlighed i Spanien

Hvordan finder jeg en lejlighed hvor jeg må have hund i Spanien? Det spørger du måske dig selv om. Det kan godt være et større projekt, at finde et sted, der tillader at have hund. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at man skal være heldig at finde en udlejer, der tillader det.

Tjek på de forskellige sider, om det allerede står i beskrivelsen, om dyr tillades i lejligheden. Står der ikke noget, vil jeg foreslå at ringe eller skrive til udlejeren, om det mon er tilladt. Du vil sikkert få et nej de første mange gange. Så det er vigtigt at du er tålmodig, hvis du skal have din hund med til Spanien.

Husk at nogle byer, er mere hundevenlige end andre. I en by som Madrid, er der overraskende mange hunde, hvor i mod jeg i Santander, nærmest ingen hunde så. Det kommer meget an på byen, og hvordan den er indrettet.

 

6 thoughts on “Sådan finder du et sted og bo i Spanien”

 1. Pingback: Hvordan finder man et job i Spanien | Alt Om Spanien

 2. Pingback: Hvad koster det at leve i Spanien? - Leveomkostninger i Spanien 2022

 3. Hej!
  Tak for mange gode tips!!!
  Vi flytter til Fuengirola til sommer og vil tage dine oplysninger med!
  Mvh Britt og Bjørn Ahlsen

  1. Hej Britt

   Tak for din besked.

   Jeg ønsker jer held og lykke med flytningen til Fuengirola. Det er dejlig by!

   Med venlig hilsen

   Mathias

 4. Hej I 2 🙂
  ER DET PÅ LEJEBASSIS .. I ER FLYTTET ??
  HVORDAN GÅR DET , MED FLYTNING , I DET HELE TAGET ??

  JEG OVERVEJER, AT OPSIGE MIN BOLIG,.. SÆLGE ALT ..OG BARE FINDE EN LEJEBOLIG I SPANIEN. !! 🙂
  MVH. M.L.

  1. Hej Merethe,

   Det er på lejebasis. Jeg har boet i Spanien i snart 5 år i alt, så lidt erfaring har jeg da med det hele. Hvis du har spørgsmål. er du velkommen til at kontakte mig. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top