klassisk spansk vindmølle i Spanien

10 Spanske byer du skal besøge

10 spanske byer du skal besøge!

Udover Spaniens mange strande, så er der også rigtig mange smukke spanske byer. Det er næsten umuligt at lave en liste over de smukkeste steder. Først og fremmest fordi det er en subjektiv vurdering, men også fordi der simpelthen er så mange smukke byer i Spanien. 

I kender det nok selv, hvis i har været på ferie i Malaga eller andre byer, der består af meget typisk spansk arkitektur. 

Jeg har forsøgt at lave en liste over 10 spanske byer, jeg mener er et besøg værd. Derved ikke sagt, at der er smukkere byer, eller områder i Spanien. 

 

 

 • Bilbao 

Guggenheim i Bilbao - spanske byer - alt om spanien

 

Bilbao er en by i Baskerlandet i det nordlige Spanien. Byen er den tiende største i Spanien og var før i tiden en stor industriel by. Det gjorde at byen historisk set var ret forurenet uorganiseret og ikke et sted forbundet med turisme. 

Heldigvis har den lokale regering gjort meget, for at gøre Bilbao til et attraktivt sted for turister at tage hen. Den store opblomstring kom i 1997, da Guggenheim åbnede et museum for moderne kunst. I 2018 modtog byen en pris for Best European City, hvilket afspejler sig i alle de ting man kan foretage sig i Bilbao. Udover museet kan du prøve den lokale gastronomi som Pintxos, se den gamle bydel, tage en tur på byens markeder, gå en tur i parkerne eller langs floden. Er du fan af Game of Thrones, er du ikke langt fra San Juan de Gaztelugatxe

 • San Sebastián

San Sebastian strand la conchina - spanske byer - alt om spanien

 

San Sebastián er en anden by i Baskerlandet, der ligger ved den spanske kyst omkring 20 km væk fra grænsen til Frankrig. Byen har en befolkning på 186,665 bankende hjerter. Byen økonomi udgøres hovedsageligt at handel og turisme, hvilke der er en helt speciel grund til. 

San Sebastián er kendt for dens gastronomi og dens festivaler. Specielt er den kendt for film og jazz festivaler. Desuden er dens strande velbesøgt om sommeren af både lokale og turister. Strandene er formet som en musling og er et symbol på turismen i byen. Arkitektonisk er byen et mesterværk. Det er nærmest umuligt, at finde en grim gade i byen. Hvis du er til arkitektur, er San Sebastian et must at besøge. 

 

 

 • Córdoba Spanien

Romanske bro i Cordoba - spanske byer - alt om spanien

 

Córdoba er en anden spansk by, med en meget lang historie. Den har både være under romersk og arabisk herredømme. Dog blev den erobret tilbage af Spanien i 1236. Byen er kendt for dens Moske-katedral(Mezquita-Catedral de Córdoba). Oprindeligt var det en katedral, men er siden blevet omdannet til en katedral. Selv i dag, er det ikke lovligt som muslim, at bede inde i den. Hvis du står tidligt op er der gratis adgang(mellem 08:30-09:30).

En anden ting du skal se er den romanske bro Puente Romano de Córdoba, Alcázar de los Reyes Cristianos, Plaza de la Corredera, og la Judería. La judería er det jødiske kvarter. I dette område af små snævre gader er det nemt og blive væk, men hvis du er heldig kan du finde den ene af 3 synagoger der er i Spanien. Der er mange flere ting og se i Córdoba. Derfor vil jeg anbefale dig, at undersøge det grundigt, før du rejser til byen.

 

 

 • Torrevieja Spanien

Plaza i torrevieja centrum - spanske byer - alt om spanien

 

Er du til badebyer, hvor du kan gå fra centrum af en by til stranden, så er Torrevieja for dig. Byen er kendt for at være en mindre koloni for skandinavere, hvilket den også til tider bærer præg af. Udover strande som Playa de La Mata, så er Las Salinas de Torrevieja et besøg værd. Vandet har en helt specielt lyserød farve, der er ualmindelig flot på billeder.

Et besøg på de lokale markeder er også et must, hvis du ønsker at handle lidt lækkert ind og spise en frokost på stranden. Vejret er generelt godt her det meste af året, da byen ligger i Sydspanien.

 

 

 • Malaga Spanien

Havnen i Malaga Spanien - spanske byer - alt om spanien

 

Malaga ligger i det sydlige Spanien med kyst ud til alboranhavet. Byen har lidt over en halv millioner indbyggere, og er den sjette største by i Spanien. Byens historie foregår over 2800 år, og er en af de ældste byer i Europa. Derfor er der også mange ruiner og udsmykning at se i byen. Malaga bliver årligt besøgt af omkring 6 millioner turister, og er en af de byer i Spanien der modtager flest turister. Det er en blanding af krydstogtsturisme og mange daglige fly, til stort set alle lande i Europa.

De mest besøge steder i Malaga er Pablo Picassos fødested og museum. Derudover er der Thyssen Museum, den gamle bydel og selvfølgelig de flotte strande. Sidst men ikke mindst er Gibralfaro slottet et besøg værd. Brug gerne flere dage i Malaga, da der er masser af ting at se.

 

 

 • Sevilla Spanien

Ting du skal se i Sevilla Spanien - spanske byer - alt om spanien

 

Det er svært at beskrive Sevilla som by. Ja faktisk vil jeg vove at påstå, at det er en af de smukkeste byer i Spanien. Hvert eneste hjørne at byen er et arkitektonisk mesterværk der vel nærmest har sin egen personlighed. 

Byen har en lang historie og var originalt en romersk by kaldet Hispalis. Senere var den under muslimsk herredømme, da det halve af Spanien tilhørte muslimerne. I 1248 tilhørte det atter Spanien, og har siden da været en vigtig spansk by. Værd at se er Real Alcázar paladset, Triana kvarteret og museer rundt om i byen. 

Lad forøvrigt være med at besøge Sevilla mellem April og September, medmindre du ikke har noget imod at svede i 35-40 graders varme. Det er ikke for ingenting, at Sevilla bliver kaldt Spaniens stegepande. 

 

 

 • Murcia Spanien

Murcia spanien rio segura - spanske byer - alt om spanien

 

Hvis du har lyst til at se en del af Spanien, der stadig ikke modtager særlig mange turister, så er det Murcia. Her tænker jeg både på byen Murcia, men også hele regionen. Murcias kyst kaldes Costa Cálida, og er den region på den iberiske halvø, der har flest solskinstimer om året. Derfor er det også et perfekt sted at besøge om vinteren, da det aldrig rigtigt bliver koldt. 

Regionen er kendt for dens golfturisme, dens flotte strande, der stadig ikke er fyldt med turister. Desuden er der meget natur, hvilket gør regionen perfekte at vandre rundt i. 

Murcia er hovedstaden i regionen Murcia, og har omkring en halv million indbyggere. I selve byen, er der ikke vanvittig mange ting at se. Dog vil jeg gerne slå et slag for byens katedral og de forskellige pladser, man kan finde rundt om i byen. Desuden vandt byen en pris i 2019, for dens gastronomi. Rundt om i byen er der fantastiske restauranter stort set alle steder, hvor du kan spise, for næsten ingen penge. 

 

 

 • Toledo

Toledo Spanien billede af hele Toledo - spanske byer - alt om spanien

 

Toledo som ligger en times kørsel fra Madrid, er kendt for at være Spanien imperielle byer, da det var herfra at Charles V styrede Spanien. Desuden er byen kendt for at være byen af trekulturer, da kristne, jøder og muslimer levede side om side og havde en fælles historie. 

Jeg vil anbefale dig at besøge byens katedral. Katedralen er af barok arkitektur og efter min mening en af de flotteste katedraler i Spanien.Udover katedralen skal du besøge den gamle bydel og udforske det jødiske kvarter. Mens man går rundt, får man følelsen af at være rejst tilbage til middelalderen. Du kan heller ikke undgå at se La Muralla, som er bymuren der omkranser den gamle by. Det giver en idé om, hvor stor en by der har været for sin tid. Sidst men ikke mindst, vil jeg anbefale dig at besøge Puente de Alcántara. Broen har eksisteret siden 13-hundrede tallet, og størstedelen af broen daterer tilbage til den tid.

 

 

 • Zaragoza

Basilia del pilar zaragoza - spanske byer - alt om spanien

 

Zaragoza er en by, langt de færreste har hørt om, selvom det faktisk er en af de største byer i Spanien. Faktisk er der massere af ting og opleve i Zaragoza, og derfor er den også på min liste over byer i Spanien, jeg mener er et besøg værd. 

Det første du skal se, er selvfølgelig byens katedral Basílica de Nuestra Señora del Pilar. Katedralen er vel nok den største af sin slags i Spanien og er efter min mening utrolig flot. Inde i kirken hænger der desuden 2 bomber, der blev smidt over kirken under borgerkrigen. Da de aldrig eksploderede, er der nu en myte om at Pilar beskyttede kirken. 

Udover katedralen, skal du besøge La Aljafería som er en borg der blev bygget da Spanien var under arabisk styre. Jeg vil desuden anbefale at besøge Zaragoza vand expo. Det er en ny bydel ,der blev bygget i 2008, med fokus på hvor vigtigt vandet fra Ebro-floden der render gennem byen er. Området er flot, men desværre lidt tomt. 

 

 

 • Santiago de Compostela

catedral de santiago de compostela spanske byer

 

Hvis du ikke har hørt om Santiago de Compostela, så er det den spanske by, endestationen, for folk der har gået el Camino de Santiago. Du skal selvfølgelig se den lokale katedral som har været gennem restauration i nogle år nu. Desuden bør du se Parque de Bonaval. Slap af i solen og nyd de flotte omgivelser. Find eventuelt en bar og prøv den lokale gastronomi. Der er masser af frisk fisk til nærmest ingen penge, jeg vil anbefale dig at spise.

 

Kunne du tænke dig at læse mere om Spanien, så kan du her finde mere fakta om spanien

1 thought on “10 Spanske byer du skal besøge”

 1. Pingback: Tog og bus i Spanien - Hvad er dine muligheder? | Alt Om Spanien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *