Madrids skyskrabere i mørke

Turen går til Madrid

Storbyferie i Madrid – Seværdigheder i Madrid

Retiro park hvor der er vand og både

Hvad skal man se i Madrid, spørger mange sig selv om før de overvejer en rejse til Madrid. Hvis billetten allerede er købt, og du har brug for en guide, er du landet på den rigtige side. Jeg har selv boet i Madrid i længere tid og har derfor massere af tips til hvilke seværdigheder der skal ses i Madrid. Denne rejseguide til Madrid, kommer desuden til at indeholde generelle anbefaler til spisesteder, hoteller, og andre ting, der er gode at vide, inden rejsen går til Madrid.

Hvor ligger Madrid? 

Madrid er Spaniens hovedstad og  ligger midt i Spanien. Det har i mange år været et økonomisk knudepunkt og dermed også en af de største byer i Spanien. Du kan her læse mere fakta om Spanien og Madrid.

 

Hvor lang tid tager det at flyve til Madrid? 

At flyve til Madrid kan vel betegnes som en af de længere Europæiske flyvninger. Som regel tager det 3 timer og 20 minutter at flyve til Madrid Airport. Det gode ved lufthavnen, er at den ligger tæt på Madrid centrum. Faktisk er det muligt, både at tage metroen direkte til Madrid fra lufthavnen. Alternativt kan du også tage et normalt tog eller bus, der tager dig hele vejen til centrum. En metro billet fra lufthavnen og ind til centrum af Madrid, koster 5 Euro. Men bare rolig, så dyrt er det slet ikke at tage metroen rundt i Madrid. Jeg vil herunder forklare lidt mere, om Madrids offentlige transport

 

Madrid Metro – Den nemmeste måde at bevæge sig rundt

Madrid metro Sol ved sol

Skal du flytte dig rundt i Madrid, vil jeg råde dig til at gøre brug af Madrids omfattende transportmuligheder. Specielt Madrids metronetværk er værd at gøre brug af, da det giver dig mulighed for at komme hurtigt rundt i Madrid. Udover det er metroen åben alle dage fra klokken 06:00 om morgenen til klokken 01:30 om natten. 

  • Pris per rejse: 1,50-2,00 Euro
  • 10 rejser: 12,20 Euro
  • Derudover skal der betales et engangsbeløb for et rejsekort på et par euro.

Er du ikke til metro, kan du altid tage en bus i Madrid. Det er lidt billigere, end at tage metroen. Det gode er at de kører hele natten, så du altid har mulighed for at komme rundt. 

Mere information kan findes på Metro Madrids hjemmeside.

 

Hotel – Hvor skal man bo i Madrid?

Hvis du er på storbyferie i Madrid, vil jeg anbefale dig at bo i centrum af Madrid. På den måde har du nemmest ved at bevæge dig rundt i byen. Derudover er der meget at se i centrum, der kan gøres i gå-afstand. Min personlige anbefaling, ville være at finde et hotel så tæt på Gran Via som muligt. 

Generelt gør jeg mig ikke så meget i hoteller, hvorfor jeg ikke har mulighed for at give de store anbefalinger udover lokation. Dog vil jeg gerne anbefale Room007 Ventura Hostel der ligger i centrum. Selv havde jeg bestilt et enkeltværelse, men var så heldig at blive opgraderet til deres bedste værelse. Med metro ved siden af, vil jeg anbefale dette Hostel til dig, der ikke nødvendigvis har brug for at bo på et femstjernet hotel. 

 

Hvor skal man spise i Madrid

Som beskrevet i min information om Spanien er Madrid en international storby med over 5 millioner mennesker. Der er rig mulighed for at få mad fra ethvert hjørne af verden. Jeg vil derfor anbefale at lave lidt research på forhånd, inden du tager ud og spiser. Jeg plejer selv at tage ud og prøve nye spisesteder mindst et par gange om ugen, da udvalget simpelthen er så stort. Desuden er priserne også til at have med at gøre, uanset om du tager på en Michelin restaurant eller bare en normal spansk restaurant. 

 

Natteliv i Madrid

Hvad enten du er i tyverne eller lidt ældre, er det altid muligt at nyde det spanske natteliv. Generelt lever folk deres liv på gaden i Spanien. Derfor er der barer og diskoteker for enhver aldersgruppe. Personligt elsker jeg at tage ud og feste. I Madrid er der et kæmpe udvalg af barer og diskoteker med præcis den type musik, du har lyst til. Er i en gruppe der rejser sammen, er det nemmeste at finde et sted og feste ved at tage ud på gaden, og følge en promoter til en bar. Generelt giver de gode tilbud på entré og drinks. 

Rejser du alene til Madrid, kan jeg anbefale at tage til et language exchange. Der plejer man altid at kunne møde folk, og efterfølgende tage i byen sammen med dem. Du kan finde dem gennem en app der hedder Meetup. Hvis du bare ønsker at feste, kan du altid tilmelde dig det daglige pubcrawl der holdes for turister og andre besøgende. 

 

Overvej en endagstur uden for Madrid

Hvis du er i Madrid mere end et par dage, er der gode muligheder for at tage en dagsrejse til mindre byer ikke så langt fra Madrid. Personligt ville jeg anbefale dig at besøge Toledo. Toledo er Spaniens gamle hovedstad, og er meget flot. Byen er omringet af en kæmpe bymur. 

Alternative destinationer er Segovia, der også er en utrolig flot by. Dog ligger den lidt længere væk fra Madrid.

 

Madrid Shopping – Køb dig fattig!

Har du lyst til at shoppe på din ferie, er der uanede muligheder i Madrid. Bor du bekvemt tæt på Gran Vía, kan du starte med at shoppe der. De fleste tøjbutikker, har store filialer netop på den gade. Det er specielt butikker som H/M, Zara Lacoste og mange andre tøjmærker der holder til her. Hvis du ønsker at købe ekstremt billigt tøj, kan Primark anbefales. De har en tøjbutik på 5 etager he, hvor det er svært at købe sig fattig. 

Er du til luksusshopping eller bare vinduekiggeri, kan den ene halvdel af Calle de Serrano anbefales. Her kan du købe dig fattig i guld, sølv og designertøj som Gucci og Louis Vuitton. Det er virkelig en gade, for dem der ønsker at købe luksus. 

Hvis du ønsker at besøge et indkøbscenter, kan Parquesur der ligger 7 km fra Madrid anbefales. Her kan du sagtens få en dag eller to til at gå, da der nærmest er endeløse muligheder for shopping, bowling og biograf. Samlet er der mere end 150.000 M2 at boltre sig på. Chancen for at du ser alting på en dag, er forsvindende lille. Takket være aircondition er det et perfekt sted at tage hen om sommeren, når det er for varmt til at vandre på gaderne i Madrid.

 

El Rastro

El Rastro der er fyldt med mennesker i solskin

Er du til loppemarkeder, skal du besøge El Rastro. Det er et kæmpe loppemarked, der holdes hver søndag fra 9 til 15:00- Det starter ved Plaza de Cascorro og spreder sig ud i de fleste sidegader derfra. Her kan du købe stort set alt hvad du vil have. Der er alt fra nyt tøj, second-hand tøj til kæledyr og elektronik. Dog bør du passe på, når du bevæger dig rundt. Området er kendt for at være fyldt med lommetyve. Som turist vil du i deres øjne være en nemt mål. Derfor er det en god ide og lade pungen blive hjemme, og kun tage de vigtigste kontanter med.

 

Tyrefægtning i madrid

Tyrefægtning der af Jørgen Leth er kaldt dansen med døden er en gammel spansk tradition, der stadig bliver holdt, selvom der har været diskuteret i senere år, om det skulle gøres ulovligt. Ikke desto mindre ligger der en stor tyrefægtningarena i området Las Ventas i Madrid, hvor det er muligt at se tyrefægtning. Personligt ville jeg aldrig støtte denne sport, men hvis du virkelig gerne vil opleve det, kan det i visse perioder gøres i Madrid. Hvis det ikke er noget for dig, synes jeg stadig at arenaen er værd at besøge som noget kulturelt og arkitektonisk flot. Der holdes i øvrigt også koncerter og andre begivenheder i arenaen. 

 

Konklusion

Konklusionen på dette indlæg må være, at der er massere af muligheder for ting at se og lave i Madrid. Der er rigeligt med Seværdigheder i Madrid, jeg synes at man skal opleve. Jeg har desværre ikke været hele vejen rundt på nuværende tidspunkt, men jeg kommer til at skrive mere om seværdighederne i Madrid på et senere tidspunkt. Var der ikke noget inspiration i denne artikel, kan du finde mere inspiration og 10 seværdigheder i Madrid som du skal se

1 thought on “Turen går til Madrid”

  1. Pingback: Fakta om Spanien | Alt Om Spanien | Alt Information Om Spanien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top